NOVÝ ZÁKAZNICKÝ ÚČET
Ještě nemáte zákaznický účet? Pak se zaregistrujte zde.
Otevření zákaznického účtuPodlahové desky z masivního dřeva lze velmi často brousit, a proto jsou obzvláště odolné. Laminát nelze brousit a hotové parkety lze brousit pouze na nášlapnou vrstvu.
Podpatky na botách a nečistoty na podrážkách bot, které se nosí do bytu, mohou způsobit promáčkliny a tmavé skvrny na parketové podlaze. Tyto problémy lze vyřešit broušením parketové podlahy.
Je důležité si uvědomit, že vícevrstvé parkety nelze brousit do jakékoli hloubky. Vrstva skutečného dřeva má obvykle tloušťku mezi 2,5 a 6 mm. Broušení pod tímto již není možné.
Masivní dřevěné parkety mají obvykle tloušťku 15 mm a lze je proto brousit častěji a bez váhání.
Často se broušením odstraňuje až milimetr, aby se odstranily nedokonalosti dřeva a stará vrstva laku. U vícevrstvých parket byste měli být opatrní.
Na velké plochy mají smysl kotoučové nebo válečkové brusky, na hrany, pod radiátory a do rohů se hodí boční bruska. Obojí lze zapůjčit v železářství.
Při broušení vzniká jemný dřevěný prach. Před jemným prachem byste se rozhodně měli chránit obličejovou maskou. Ve většině případů mají brusky také sběrný systém pro vznikající dřevěný prach.
Při broušení byste si měli dát pozor na dvě věci: za prvé by se mělo zařízením pohybovat po parketách klidně a rovnoměrně, aby ve dřevě nevznikaly nerovnosti nebo prohlubně.
Za druhé, pro vytvoření jednotné struktury je důležité neměnit směr broušení. Když je bruska v provozu, nikdy by neměla stát na místě, ale měla by být vedena vždy tiše. V opačném případě na dotyčném místě vznikne deprese.
Zejména u starších parket se může stát, že při broušení vzniknou drobné praskliny nebo se uvolní spáry. Ty se ale dají vylepšit. K tomu můžete namíchat pastu z výsledného broušení a vosku nebo laku a vyplnit místa. Taková pasta na dřevo je stálobarevná a místa se poté již většinou nedají objevit nebo jsou téměř nepostřehnutelná.
Aby bylo možné starou vrstvu dobře obrousit, měli byste nejprve provést dva brusné průchody s hrubší zrnitostí. Pro jemné broušení je nejlepší použít zrnitost 100 nebo 120.
sušenka | Popis |
PHPSESSID | Tento soubor cookie je nezbytný pro aplikace PHP. Soubor cookie se používá k uložení a identifikaci jedinečného ID relace uživatele za účelem správy relace uživatele na webu. Soubor cookie je soubor cookie relace a je smazán, když jsou zavřena všechna okna prohlížeče. |
zobrazeno_cookie_policy | Soubor cookie je nastaven pluginem GDPR Cookie Consent a slouží k uložení, zda uživatel souhlasil s používáním souborů cookie či nikoli. Neukládá žádné osobní údaje. |
sušenka | Popis |
_ga | Tento soubor cookie je nainstalován službou Google Analytics. Soubor cookie se používá k výpočtu údajů o návštěvnících, relacích a kampaních a ke sledování využití webových stránek pro analytický přehled webových stránek. Soubory cookie ukládají informace anonymně a přiřazují je k náhodně vygenerovanému číslu pro identifikaci unikátních návštěvníků. |
_gat_gtag | Identifikační kód webu pro sledování chování uživatelů. |
_gid | Tento soubor cookie je nainstalován službou Google Analytics. Soubor cookie se používá k ukládání informací o tom, jak návštěvníci používají webové stránky, a pomáhá vytvářet analytickou zprávu o stavu webových stránek. Shromážděná data, včetně počtu návštěvníků, zdroje, ze kterého přišli, a navštívených stránek v anonymizované podobě. |
Ještě nemáte zákaznický účet? Pak se zaregistrujte zde.
Otevření zákaznického účtu